Immaterielle rettigheder

Immaterialret

Er dine immaterielle rettigheder blevet krænket? Så få juridisk rådgivning af en advokat til at håndtere sagen. Det kan være en rigtig ubehagelig oplevelse for en virksomhed, hvis en konkurrent har kopieret virksomhedens produkt eller varemærke. Hos Advokatfirmaet Aqurat Jura har vi stor ekspertise inden for immaterialret, og kan derfor bistå med juridisk vejledning og hjælpe dig med at opkræve erstatning.

Uanset om du har brug for beskyttelse af dine immaterielle rettigheder, eller du står i en situation, hvor dine immaterielle rettigheder er blevet krænket, kan vi hjælpe dig. Vi tilbyder juridisk rådgivning inden for alle typer immaterialret. Kontakt os på 31 33 86 86 eller på jq@aqurat-jura.dk for at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med beskyttelse af dine immaterielle goder.

Hvad omfatter immaterielle rettigheder?

Immaterialret har til formål at beskytte en virksomheds immaterielle goder. En virksomheds immaterielle rettigheder kan opdeles i følgende typer: ophavsret, patentret, varemærkeret, designret og brugsmodelret. Herunder har vi beskrevet de fem forskellige typer immaterielle rettigheder.

Ophavsret

Ophavsret beskytter litteraturværker og kunstværker, herunder blandt andet bøger, tekster, billeder, musik, film og malerier på nettet. Når man har ophavsretten til et værk, betyder det, at andre ikke må kopiere eller bruge værket uden tilladelse.

Patentret

Patentret beskytter nye opfindelser mod kommerciel brug. Hvis du har opfundet en maskine eller andet produkt, kan du søge om patent, hvilket forhindrer andre i at lave, sælge eller bruge opfindelsen uden din tilladelse. 

Varemærkeret

Varemærkeret beskytter navne, logoer, slogans og andre mærker, som er knyttet til en virksomhed eller virksomhedens produkter og tjenester. Ønsker du varemærkebeskyttelse, skal du søge om varemærkeregistrering. Får du godkendt ansøgningen, forhindrer varemærkebeskyttelsen andre virksomheder i at bruge dit varemærke.

Designret

Designret beskytter det visuelle design på et produkt, herunder produktets form, farve, mønster og materiale, samt andet der er kendetegnende for produktets udseende. Hvis din virksomhed har unikke produkter, kan du registrere designet og dermed forhindre andre i at kopiere det.

Brugsmodelret

Brugsmodelret beskytter nye opfindelser/frembringelser af teknisk art, hvilket vil sige løsninger, som bruges i industrien, og som har til formål at løse tekniske udfordringer. Ønsker du brugsmodelbeskyttelse, skal du ansøge om dette. Bliver ansøgningen godkendt, får du eneret til erhvervsmæssig brug af brugsmodellen.

Vi samarbejder med UlovligKopiering.dk om ophavsret

Advokatfirmaet Aqurat Jura er samarbejdspartner til UlovligKopiering.dk, som tager sig af ophavsret. UlovligKopiering.dk er en platform, der beskytter hjemmesider, webshops og blogs mod ulovlig kopiering af indhold. Det er gratis at tilmelde sig platformen, og giver dig mulighed for at holde øje med, om dit indhold bliver kopieret.

Er dine tekster eller billeder allerede blevet kopieret, kan vi i samarbejde med UlovligKopiering.dk hjælpe dig med den nødvendige bevissikring og udsendelse af krav om vederlag og godtgørelse. Skal sagen for retten bistår vi også med advokathjælp.

Få rådgivning inden for immaterialret

Hos Advokatfirmaet Aqurat Jura er vi specialister i immaterialret, og kan derfor tilbyde rådgivning inden for alle ovenstående typer af immaterielle rettigheder. Vi vejleder dig gerne til, hvilke typer immaterielle rettigheder der kan være relevante for dig og din virksomhed, og hjælper dig med, hvordan du ansøger, så du kan få den rette beskyttelse. Ønsker du varemærkebeskyttelse, kan vi hjælpe både danske og internationale varemærker.

Hvis dine immaterielle rettigheder er blevet krænket, kan vi også tilbyde juridisk rådgivning i forhold til, hvordan du skal forholde dig, og hvilke muligheder du har. Vi kan hjælpe dig med at opkræve erstatning, og skal sagen for retten, kan advokat Jonas Quaade indsamle den nødvendige bevissikring og varetage dine interesser ved domstolene.

Har du brug for rådgivning omkring immaterialret og ansøgning i forbindelse med immaterielle rettigheder, er du velkommen til at kontakte os via vores kontaktformular. Du kan også ringe på 31 33 86 86 eller sende en mail til jq@aqurat-jura.dk, hvis vi skal hjælpe din virksomhed i forbindelse med en krænkelse af dine immaterielle rettigheder.

Har du brug for hjælp?

Kontakt os