Stiftelse af selskab

Køb og salg af virksomhed

Skal du stifte ny virksomhed, eller skal du købe eller sælge en virksomhed, kan du hos Advokatfirmaet Aqurat Jura få kvalificeret rådgivning, der gør processen nemmere. Både stiftelse af selskab samt virksomhedsoverdragelse kan være en omfattende proces, som kan give anledning til mange spørgsmål.

Skal du stifte ny virksomhed, kan vi rådgive dig om de forskellige selskabstyper, og hvad du skal være opmærksom på, når du vil starte egen virksomhed. Ved køb eller salg af virksomhed kan vi bistå med rådgivning og sparring både før, under og efter virksomhedsoverdragelsen.

Kontakt Aqurat Jura på 31 33 86 86 eller på jq@aqurat-jura.dk for at få professionel rådgivning af advokat Jonas Quaade omkring stiftelse af selskab, virksomhedssalg eller virksomhedskøb.

Rådgivning ved stiftelse af selskab/virksomhed

At starte egen virksomhed kan være en kompliceret proces, og der er ofte mange juridiske aspekter, som man skal have styr på. Du skal blandt andet finde ud af, hvilken selskabstype eller virksomhedstype din virksomhed skal være. Her kan du vælge mellem anpartsselskab (ApS), aktieselskab (A/S), enkeltmandsvirksomhed (EVS) og interessentskab (I/S).

Forskellen mellem virksomheds- og selskabstyperne er blandt andet antallet af ejere, startkapital, krav om opgørelse af årsregnskab, regler i forhold til beskatning og ledelse, samt hvordan du hæfter for virksomheden. Er du i tvivl om, hvilken selskabstype du skal vælge, kan vi naturligvis hjælpe. Vi har en stor viden omkring de forskellige virksomheds- og selskabstyper samt deres fordele og ulemper. Vi gør det til vores opgave at sætte os ind i din virksomhed, så vi kan rådgive dig til, hvilken selskabstype der vil være det bedste valg for dig.

Foruden selskabstyper kan vi også give dig personlig og professionel rådgivning vedrørende en lang række andre juridiske forhold, herunder blandt andet ansættelsesforhold, finansiering og beskyttelse af immaterielle rettigheder. Vi kan derudover hjælpe med udarbejdelse af samarbejdsaftaler, ansættelseskontrakter samt ejeraftaler.

Rådgivning ved køb og salg af virksomhed

Virksomhedssalg og virksomhedskøb kan være en omfattende og uoverskuelig proces, da der er mange praktiske forhold og papirer, der skal være på plads. Skal du købe eller sælge en virksomhed, er der således også mange ting, du skal have styr på, herunder blandt andet due diligence undersøgelser og dokumenter, skattemæssige forhold, forpligtelser overfor medarbejderne og personalejuridiske forhold.

Hos Advokatfirmaet Aqurat Jura kan vi bistå med juridisk rådgivning ved både køb og salg af virksomheder. Vi hjælper dig med at bevare overblikket over de mange juridiske papirer og forhold, og kan blandt andet hjælpe med udarbejdelse af hensigtserklæringer, kontrakter, overdragelsesaftaler og ejeraftaler.

Vi har en stor ekspertise inden for salg og køb af virksomheder, og kan derfor give dig kvalificeret rådgivning igennem hele processen. For at kunne give dig den bedste rådgivning og tilpasse vores arbejde til din virksomhed, vil vi indgå i en tæt dialog med dig, så du kan opnå succes, uanset om der er tale om køb eller salg af virksomheden.

Såfremt I er flere, der skal eje selskabet i fællesskab, bør I overveje at få udarbejdet en ejeraftale. Vi er specialister inden for rådgivning omkring regulering af ejerskab, og kan derfor også hjælpe jer med dette.

Rådgivning ved virksomhedsoverdragelse (generationsskifte)

Skal du i gang med en virksomhedsoverdragelse til et familiemedlem, kan vi også være behjælpelige. Ligesom ved salg og køb af virksomheder, er der også en lang række juridiske forhold, der skal være på plads ved en virksomhedsoverdragelse til et familiemedlem. Dette indebærer blandt andet skatter og afgifter, arveretlige forhold og ejeraftaler. Når virksomheden skal overdrages til et familiemedlem, kan det desuden være en idé at få tjekket, om ægtepagten og testamentet, er som det skal være. Det hjælper vi også gerne med.

Har du brug for vores hjælp i forbindelse med stiftelse af selskab, køb eller salg af virksomhed eller virksomhedsoverdragelse i forbindelse med et generationsskifte, er du velkommen til at kontakte os via vores kontaktformular. Du kan også ringe til os på 31 33 86 86 eller sende en mail til jq@aqurat-jura.dk, hvis du har nogen spørgsmål. Vi sidder klar til at give en personlig og kompetent rådgivning til både iværksættere, købere og sælgere.

Har du brug for hjælp?

Kontakt os